Nieuws

Langere wachttijd beoordeling verwijzingen Noord- en Midden-Limburg

27.08.2024

Helaas zien wij een flinke toename van het aantal verwijzingen voor onze afdeling Volwassenenzorg in Noord- en Midden-Limburg.

Als een patiënt wordt verwezen voor behandeling bij Lionarons GGZ vragen wij deze eerst om een online screening (TeleScreen) in te vullen. Als dit al is gebeurd in de huisartsenpraktijk, hoeft de patiënt uiteraard niet opnieuw een screening in te vullen.

Op basis van de verwijsbrief en de screeningsresultaten bepalen wij in een pre-intake of wij een passend behandelaanbod hebben voor de problematiek van de patiënt. Als dit niet het geval is, verwijzen wij de patiënt terug naar de huisartsenpraktijk. We overleggen dan altijd persoonlijk met de huisarts of POH-GGZ, afhankelijk van wie aanwezig is. Is er wel een match met ons behandelaanbod, dan wordt de patiënt op de intakewachtlijst geplaatst.
Op het moment, dat een patiënt wordt uitgenodigd voor een intake, betekent dit dat wij ook ruimte hebben om aansluitend de behandeling op te pakken. Er geldt dus geen interne behandelwachttijd.

Gezien de enorme toename in het aantal verwijzingen, duurt het op dit moment langer voordat wij de verwijzing kunnen beoordelen.

Het duurt dus helaas langer voordat we zekerheid kunnen geven over de juistheid van de aanmelding bij ons. Deze langere beoordelingstijd geldt alleen voor onze afdeling Volwassenenzorg Noord- en Midden-Limburg.

De behandelverantwoordelijkheid blijft bij de verwijzer, totdat de patiënt bij ons een intakegesprek heeft gehad.

Patiënten voor wie deze langere beoordelingstijd geldt, worden ook persoonlijk door ons geïnformeerd. Dat geldt ook voor de desbetreffende huisartsen.

Patiënten die de wachttijd te lang vinden kunnen contact opnemen met de afdeling Zorgbemiddeling van hun verzekeraar. Deze kan de patiënt ondersteunen bij het vinden van snellere behandelopties in de regio.

Terug naar het overzicht